Gemeente Eemsdelta
< Terug naar lijst

Controller voor het programma Aardbevingen de Baas

Controller

Solliciteren

Hierbij publiceren we onderstaande vacature nogmaals:

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij een gemeente:

- die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?

- waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?

- waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?

Solliciteer dan bij de gemeente Eemsdelta!

Om het team Concern Control compleet te maken zijn wij op zoek naar een ervaren:

Controller voor het programma Aardbevingen de Baas

32-36 uur per week

Samen met je collega controllers, de auditors en de functionaris gegevensbescherming maak je als controller onderdeel uit van het nieuwe team Concern Control. Hierbij ligt je focus op het sturen en beheersen van projecten in het kader van het programma 'Aardbevingen de baas'. Vanuit de Versterkingsopgave zijn dit projecten gericht op het creëren van toekomstperspectief en het versterken van de leefbaarheid van de  inwoners van Eemsdelta. Extra inzet op dit programma is nodig, omdat de opgaven groot en complex zijn, niet binnen de bestaande kaders lijken te passen en een eigen aanpak vragen. Wij zoeken een nieuwe collega die deze uitdaging aan durft te gaan!

Als professional wordt van jou verwacht dat je voorstellen, zoals NPG aanvragen, vanuit een breed perspectief analyseert, toetst, beoordeelt en tot een onafhankelijk oordeel komt. Je bent de sparringpartner van, en als het nodig is, de luis in de pels voor het programmateam. Jij hebt als controller een initiërende rol bij het signaleren, analyseren en bespreekbaar maken van (financiële) risico’s en het opstellen van de beheersmaatregelen daarvoor. Je stelt business cases op en toetst deze. Je draagt zorg voor rapportages op het gebied van procesbeheersing en verzorgt hierbij de afstemming. Je levert een bijdrage aan de uitvoering van project control. Je houdt bij alles de kaders en deadlines scherp in de gaten.

Je bent een vakvolwassen gesprekspartner voor  je collega-controllers, clusterdirecteuren, teammanagers en adviseurs van andere afdelingen. Je adviseert vanuit een breed perspectief, bent effectief, creatief en denkt in mogelijkheden. Je verplaatst je in de adviesvrager en bent in staat om jouw adviesstijl te variëren. Je beantwoordt niet alleen vragen die worden gesteld maar handelt pro actief. Je zoekt daarbij op een natuurlijke wijze de verbinding met collega’s en kunt goed in teamverband werken. Je kunt relaties ontwikkelen en bestendigen, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent omgevingsbewust. Politieke sensitiviteit is een belangrijke kwaliteit.

Wat breng je verder mee?

  • WO-werk- en denkniveau (bedrijfseconomie, bedrijfskunde);
  • Aantoonbare en ruime ervaring als (programma) controller, bij voorkeur in een bestuurlijke
  • omgeving;
  • Kennis van de gemeentelijke systematiek van planning en control.
  • Stevige gesprekspartner, in staat zijn om met een brede blik over de grenzen van de teams en   clusters heen te kijken.
  • Doortastend zijn en oplossingsgerichte insteek
  • Kennis van en ervaring met externe middelen
  • Analytisch en weet de vertaalslag te maken van cijfers naar een helder en realistisch bedrijfsadvies;

Wat kunnen wij jou bieden:

Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, een individueel keuzebudget en opleidingsmogelijkheden. Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband.

Heb je vragen?

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functies, dan kun je hiervoor contact opnemen met Rik Bruggeman,  Concerncontroller Eemsdelta via telefoon (06) 25 40 77 29. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jolanda Beereboom, adviseur P&O via telefoon (06) 15 03 27 36.

Hoe kan je reageren:

Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met cv onder vermelding van vacature "Controller" vóór 25 januari a.s. via de sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken staan gepland voor maandagmiddag 1 februari a.s.

 

 

Vacature delen op:

Regio:

Groningen

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Startdatum:

15-02-2021

Sluitingsdatum:

24-01-2021

Aantal uren:

32 - 36 uur per week
Terug naar boven